Zamów przez telefon

Dostawa jedzenia

Działamy od roku 2015. Od tego czasu cały czas doskonalimy nasze przepisy, dopracowujemy kartę. Proponujemy dania kuchni rosyjskiej, ukraińskiej, polskiej, uzbeckiej, kaukaskiej.

Wiele u nas pierogów – spotkacie m.in. polskie pierogi klasyczne, rosyjskie pielmieni, uzbeckie manty i samsa, włoskie ravioli. Nasz zespół łączy kucharzy, miłośników kulinarii z Polski, Rosji, Ukrainy, Białorusi, Czeczeni. I taka też jest nasza kuchnia, wiele w niej smaków rodem z Azji Centralnej, Kaukazu Północnego, Rosji.

Wykonujemy też najwyższej jakości pierogi bezglutenowe – również bezglutenowe pielmieni i manty. Aktualna karta jest wynikiem naszej 3-letniej, bardzo ciężkiej pracy. Prawdopodobnie będzie ulegać zmianom, jest to ona aktualnie największą, najszerszą z dotychczasowych propozycji.

Wszystkie dania przygotowujemy z wysokiej jakości składników. Wszystkie dodatki, sosy wykonujemy samodzielnie. Unikamy w naszych daniach dodatków typu E629.

CZECZEŃSKIE DANIA MĄCZNE

Zamów teraz

CZECZEŃSKIE DANIA MĄCZNE

CZECZEŃSKIE DANIA MĄCZNE

Ciepalgasz oraz hingalasz to narodowe czeczeno-inguskie dania mączne – cienkie placuszki wypiekane na patelni a następnie polewane, nasączane roztopionym masłem.

Ciepalgasz – to słony placek nadziany twarogiem i drobno siekaną cebulką.

Hingalasz – to placek nadziany lekko osłodzoną dynią.

Ciebureki to bardzo popularne danie w całym byłym ZSRR – chrupiące placki nadziewane mięsem lub innym nadzieniem, smażone w tłuszczu.

 

PIEROGI

Zamów teraz

 

PIEROGI KLASYCZNE GOTOWANE PREMIUM

Proponujemy pierogi klasy premium, bardzo dobrej jakości. Używamy do tworzenia naszych wyrobów składników o najlepszej jakości – np. farsz do pierogów z mięsem mielimy samodzielnie używając do tego celu takiej samej wołowiny, jakiej używamy do naszych dań głównych.
Wszystkie pierogi zawierające mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – jajka czy mleko – smarujemy prawdziwym masłem. Wszystkie pierogi wegańskie smarujemy olejem roślinnym tłoczonym na zimno.
Do pierogów proponujemy dodatki – smażoną cebulę, śmietaną lub sosy – jest ich teraz znacznie więcej, wszystkie przygotowujemy samodzielnie i wkładamy w to wiele energii.

Do wyboru: Mała porcja 6 szt. (około 240 gramów), duża porcja 10 szt.  (około 400 gramów)

SAŁATKI

Zamów teraz

DOSTAWA SAŁATEK

SAMSA

Zamów teraz

SAMSA UZBECKA

Narodowe danie popularne w Azji Centralnej. Trójkątne, sporej wielkości ciastka z nadzieniem. Do naszej karty wprowadził ją mistrz kuchni z Uzbekistanu, z miasta Buchara, który pracował u nas w roku 2017. Obecnie doprowadziliśmy naszą samsę do wysokiego poziomu i cały czas wciąż ją doskonalimy. Samsa jest lepiona z ciasta a’la francuskiego, które sami wykonujemy. Nadzienie – np. mięsne, jest umieszczane wewnątrz ciasta w postaci surowej, dojść ma w trakcie wypiekania. Nadzienie powinno cechować się soczystością i odpowiednim aromatem, jaki uzyskujemy na drodze odpowiedniego doprawiania.

 

Zupy

Zamów teraz

ZUPY

Wszystkie nasze zupy przygotowujemy od samego początku aż do końca samodzielnie. Nie używamy żadnych niepotrzebnych nam do szczęścia wzmacniaczy, kostek rosołowych. Bazujemy na doskonałych składnikach, na wspaniałych rybach, cudownym mięsie, które w procesie gotowania aż chce się wyjadać (np. z dodatkiem majonezu czy musztardy:) ). Cały czas doskonalimy sposób podania – np. mamy porcjowanego łososia do zupy rybnej i gdy otrzymujemy zamówienie – podgrzewamy kawałki filetowanej ryby i umieszczamy ją w zupie. W tej chwili nasze zupy to przekrój różnych kultur, koncepcji kulinarnych. W przyszłości zdecydowanie będziemy je rozwijać.

 

DANIA GŁÓWNE

Zamów teraz

DANIA GŁÓWNE

DANIA GŁÓWNE

 

PIEROGI NA SŁODKO

Zamów teraz

PIEROGI NA SŁODKO

PIEROGI NA SŁODKO

Wszystkie nasze pierogi zawierające owoce są faktycznie przygotowane z owoców. Nie używamy żadnych powideł, zamienników. Jest tak nawet w zimie, gdy owoce są trudno dostępne.

MANTY

Zamów teraz

MANTY

MANTY – UZBECKIE PIEROGI NA PARZE

Narodowe danie Uzbekistanu, popularne w całej Azji Centralnej oraz na Kaukazie Północnym. Duże pierogi gotowane na parze. Za każdym razem po złożeniu zamówienia uruchomiamy naszą mantowarkę, na której manty będą gotować się około 30 minut. Podobnie jak w przypadku pielmieni, farsz w mantach również jest surowy i gotuje się wraz z pierogami, wytwarzając przy tym charakterystyczny bulion, sok, który przy konsumpcji będzie wyciekać z wnętrza przepysznych mantów. 

Dodatki do mantów – identyczne z dodatkami do pierogów. 

 

 

PIEROGI BEZGLUTENOWE

Zamów teraz

PIEROGI BEZGLUTENOWE

PIEROGI BEZGLUTENOWE

*(w naszej kuchni pracujemy też z pszenicą, prezentowane pierogi bezglutenowe mogą zawierać śladowe ilości glutenu) 

Nasze pierogi bezglutenowe są dokładnie tych samych rozmiarów co pierogi zwyczajne. Ciasto ma bardzo interesujący smak. Gorąco polecamy! Wszystkie pierogi zawierające mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – jajka czy mleko – smarujemy prawdziwym masłem. Wszystkie pierogi wegańskie smarujemy olejem roślinnym tłoczonym na zimno.

Dodatki do pierogów (patrz dodatki do pierogów klasycznych)

PIEROGI BEZGLUTENOWE NA SŁODKO

Wszystkie nasze pierogi zawierające owoce są faktycznie przygotowane z owoców. Nie używamy żadnych powideł, zamienników. Jest tak nawet w zimie, gdy owoce są trudno dostępne.

.

 

NAPOJE

Zamów teraz

NAPOJE

NAPOJE

Wszystkie lemoniady są w szklanych butelkach.