Pierogarnia Skazka

Pierogarnia Skazka

Lepimy dla Was pierogi od 2015 roku. Wkładamy w ten proces ogromną ilość serca, zaangażowania, pasji. Nigdy nie odeszliśmy od ręcznej produkcji. Nigdy nie poszliśmy na żaden kompromis związany z użyciem gorszej jakości składników. 

Wszystkie oferowane przez nas wyroby mączne są wykonywane ręcznie, samodzielnie. Obok klasycznych pierogów oferujemy również malutkie pierożki z mięsem – pielmieni, większe pierogi na parze – manty, zawierające farsz mięsny lub łososia, dynię, oferujemy również zapiekaną w piecu samsę. 

Oferujemy zarówno pierogi o tradycyjnych farszach – takie jak pierogi ruskie, pierogi z mięsem (gotowanym, wołowym), tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Proponujemy także pierogi ze świeżym szpinakiem (zawsze świeżym, jak ognia unikamy mrożonego!) i serem feta, burakami i ricottą, suszonymi pomidorami. 

Zawsze staramy się proponować również odmiany wegańskie, posiadamy w ofercie np. pierogi z soczewicą. 

Polecamy też nasze pierogi bezglutenowe, które udało nam się doprowadzić do bardzo wysokiego poziomu. Nie tylko nie są one gorsze niż zwykłe pierogi glutenowe. Można uznać, że są nawet lepsze, że ciasto jest smaczne. Nie kruszą się. Są naprawdę dopracowane.