Drodzy Goście!
Prezentujemy kuchnie – Kaukazu Północnego – Czeczeni oraz Inguszetii, Uzbekistanu (Azji Centralnej), Rosji, Ukrainy, jak również elementy kuchni polskiej – takie jak pierogi ruskie czy pierogi z mięsem.
Co warte podkreślenia – jesteśmy w tej chwili jedynym lokalem w Polsce oraz jednym z nielicznych w całej Europie serwującym dania Wajnachów – Czeczenów oraz Inguszy. Prezentujemy w naszym menu praktycznie wszystkie najważniejsze dania kuchni wajnachskiej – żiżig galnasz w kilku wykonaniach, ciapelgasz, hingalasz oraz te popularne w regionie (pielmieni, manty, cieburieki, zupy – barszcze, ucha, szurpa).
Nasze mięso jest najwyższej jakości. Niewiele jest w Warszawie lokali, które używają do produkcji pierogów mięsa takiej klasy. Nigdy nie kupujemy zmielonego farszu – zawsze zamawiamy mięso u zaufanego rzeźnika. Nasi rzeźnicy to zawsze Wajnachowie.
Zapraszamy Was na podróż kulinarną, której dotychczas prawdopodobnie nie doświadczyliście. Jaka jest kuchnia Kaukazu Północnego? Bardzo oryginalna i zaskakująca w swej prostocie. Bardzo często całe dania bazują dosłownie na kilku składnikach takich jak mąka, mięso, czosnek, czy mąka, twaróg i cebula. A jednak dobrze przygotowane placki ciapelgasz od tych wykonanych słabo różnią się dosłownie wszystkim.
Lokal jest przyjazny muzułmanom. W lokalu nie ma alkoholu, mięso wykorzystywane do przygotowania dań jest całkowicie HALAL.