Siskal – czeczeńskie placki kukurydziane


Siskal – czeczeńskie placki kukurydziane

Istnieje więcej niż jeden przepis tego dania. Generalnie zaś to co istotne – placki siskal są tradycyjnym daniem Wajnachów – Inguszy i Czeczenów. Kukurydziane placki, podawane z twarogiem wymieszanym ze śmietaną. Samo ciasto placków siskal może być różnie przygotowane – np. z dodatkie twarogu – wtedy same placuszki wychodzą mięciutkie, znacznie smaczniejsze. 

W ofercie Skazki zazwyczaj siskal, jako tradycyjne danie kuchni czeczeńskiej – jest dostępne – a nawet jeśli nie jest, a macie na nie dużą ochotę – zawsze można zwrócić się do obsługi aby ta zamieniła słowo z czeczeńską częścią naszej załogi (zawsze ktoś taki jest na zmianie!) i aby przygotować siskal na specjalne życzenie. Jest to możliwe!

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o